Historie

Sildeløbet arrangeres af Lions Club Nibe Guldgåsen.

Sildeløbet blev afviklet første gang i 2004 med 320 antal løbere. Siden har interessen for motionsløb og fokus på sundhed/ livsstil blevet markant større og det har Sildeløbet kunne mærke i form af et voksende antal deltagere.

Men, hvorfor hedder vores motionsløb Sildeløbet? Det kan der være flere grunde til.

Nibe er fra gammel tid en by, der var kendt for sildefiskeri.

Den gamle Nibe kommune havde også 3 sild i byvåbnet.

Nibe har også igennem mange år været kendt for deres byfest, der hed Sildemarked.

Sidst, men ikke mindst, er vi jo en Lions kvinde klub der arrrangerer Sildeløbet, og hvis vi selv skal sige det er vi jo også nogle friske sild….

Men der skal ikke herske tvivl om at Sildeløbet er et motionsløb for alle børn, unge og ældre, uanset og du er dreng eller pige, kvinde eller mand, og uanset hvorfor vi har valgt at kalde det Sildeløbet.

Velkommen til Sildeløbet i Nibe. 🙂

Overskuddet går ubeskåret til humanitære formål – se i øvrigt:

Lions Club Nibe Guldgåsen.

Sildeløbet er i 2016 blevet certificeret. Det sker kun for de bedste løb i Danmark, og certificeringen er din garanti for et velorganiseret løb og en god løbsoplevelse. Certificeringen betyder at vores løb lever op til en række forskellige certificeringskriterier, som Dansk Atletik Forbund og DGI har opstillet for løb i Danmark. Det er kriterier som sikrer, at der til løbet er et højt niveau af kvalitet, service og sikkerhed – og det har Sildeløbet!

Vi er stolte af certificeringen og vi glæder os meget til for at byde løberne velkommen til Sildeløbet.

Løbet er certificeret

jyskfynskmotionsløb